Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Канелони с кетчуп и доматено пюре

Канелони с кетчуп и доматено пюре

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9818845
Канелони с кетчуп и доматено пюре
Снимка: Evgenia
1 / 2
13/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Поръсваме с нарязан пресен босилек и поднасяме топли канелони с кетчуп и доматено пюре"

Необходими Продукти

  • канелони - 12 бр.
  • кайма - 300 г, смес
  • яйце - 1 бр.
  • лук - 1 бр, кромид
  • галета - 15 г
  • кимион
  • чубрица
  • бял пипер
  • червен пипер
  • сол
  • кашкавал - 150 г
  • босилек - пресен
  • За соса
  • доматено пюре - 100 мл
  • кетчуп - 100 мл Heinz
  • вода
  • бял пипер
  • олио
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, в купа омесваме каймата с подправките, настъргания на ренде кромид лук, галетата и яйцето.

Оставяме купата, покрита с капак, да престои в хладилника поне час.

След което пълним канелоните с овкусената кайма. Нареждаме ги в йенски съд (с капак). Отгоре ги заливаме със смесените с вода кетчуп, доматено пюре, олио, зехтин, бял пипер и сол.

Канелоните трябва да са покрити със соса.

Поставяме посудата с канелоните, в предварително загрята фурна на 190 °C, покрита с капак.

След 40 минути махаме капака и поръсваме канелоните с настърган на ренде кашкавал.

Запичаме до златист загар и сгъстяване на соса за канелони.

Накрая поръсваме с нарязан пресен босилек и поднасяме топли канелони с кетчуп и доматено пюре.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: