Начин на приготвяне
Първо, в купа омесваме каймата с подправките, настъргания на ренде кромид лук, галетата и яйцето.
Оставяме купата, покрита с капак, да престои в хладилника поне час.
След което пълним канелоните с овкусената кайма. Нареждаме ги в йенски съд (с капак). Отгоре ги заливаме със смесените с вода кетчуп, доматено пюре, олио, зехтин, бял пипер и сол.
Канелоните трябва да са покрити със соса.
Поставяме посудата с канелоните, в предварително загрята фурна на 190 °C, покрита с капак.
След 40 минути махаме капака и поръсваме канелоните с настърган на ренде кашкавал.
Запичаме до златист загар и сгъстяване на соса за канелони.
Накрая поръсваме с нарязан пресен босилек и поднасяме топли канелони с кетчуп и доматено пюре.
Да Ви е сладко!