Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Нискокалорични нахутени кюфтета

Нискокалорични нахутени кюфтета

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Нискокалорични нахутени кюфтета
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Нахутът е богат на много полезни витамини и вещества. Освен това той е нискокалоричен, както и тези кюфтенца"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 (сварен)
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава (малка)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр. (малък)
  • спанак - шепа
  • печена капия - 1/2 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът е богат на много полезни витамини и вещества.

Освен това той е нискокалоричен.

Загрейте 1 с.л. олио в тиган и задушете нарязаните на ситно лук и чесън.

Прибавете настърганите моркови и задушавай още 3-4 минути.

В купа сипете нахута и задушените зеленчуци и пасирайте.

Добавете нарязаните на ситно спанак и печена капия, подправките, 1 с.л. галета и содата, разбъркайте и приберете в хладилника за 30-60 минути.

Оформете нахутените кюфтета, оваляйте ги в галета и подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете нискокалоричните кюфтета в предварително загрята на 200°С фурна за 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: