Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с прясно зеле в йенска тенджера

Свински джолан с прясно зеле в йенска тенджера

СтаниславН.СтаниславН.
Новак
4495
Свински джолан с прясно зеле в йенска тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Хапнете си сладкосвински джолан със прясно зеле в йенска тенджера с чаша червено вино."

Необходими Продукти

  • свински джолан с кост - 900 г
  • прясно зеле - 500г
  • консерва домати - 400 г
  • вода - 100 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер зърна - 8 бр.
  • дафинов лист - 5 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на дребно и осоляваме и го претриваме с 1 с.л. сол. Изсипваме го в йенската тенджера и добавяме консервата домат, водата, 1 ч.л. сол, 1 с.л. червен пипер, черен пипер, дафиновия лист и 2 с.л. олио и разбъркваме.

В купа намазняваме джолана с олио и го поръсваме с червен пипер 1 с.л. от двете страни, след което го прехвърляме в тенджерата при зелето.

Печем свинското със зеле на 200 °C 1 час под фолио и капак.

1.3 часа само под капак, като на 45 минути завъртаме джолана, да се изпече равномерно, на 30 минути на 150 °C без капак.

Хапнете си сладкосвински джолан със прясно зеле в йенска тенджера с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: