Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гнезда»Пълнени пилешки гнезда със спанак и сирене

Пълнени пилешки гнезда със спанак и сирене

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Пълнени пилешки гнезда със спанак и сирене
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 4с Видео
22/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Добър апетит с тези бомбастични пълнени пилешки гнезда със спанак и сирене!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • дребни картофи - 8 бр.
  • масло - 100 г
  • За пълнежа
  • бейби спанак - 200 г
  • масло - 5 г
  • пушено сирене - 100 г или крема сирене
  • сол
  • копър
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тигана около 5 г масло и добавете измития спанак.

Задушете за няколко минути и свалете от котлона. Изцедете излишния сок от задушения спанак, посолете на вкус и добавете сиренето по ваш избор.

Аз приготвих спаначената плънка с пушено сирене но вие можете да използвате крема или друго сирене, което на вас ви харесва.

Разбъркайте добре и добавете ситно нарязан магданоз и копър.

Изсушете добре пилешките гърди и ги посолете. Направете дълбок разрез по дължина, докато се получи гнездо и сложете по 10 г краве масло.

Напълнете гнездата със спаначената плънка.

Картофите измийте и без да ги белите, разрежете на две половини.

Намаслете тавичката и наредете картофените половинки като венец по края, а в средата сложете пилешките гнезда. Сложете в четирите страни на тавичката по 20 г масло върху картофите (вижте в галерия). Покрийте с алуминиево фолио.

Печете в загрята на 220 °C фурна за 60 минути.

След 60 минути извадете пилешките гнезда и върху всяко сложете парче пушено сирене и върнете във фурната за още няколко минути.

Добър апетит с тези бомбастични пълнени пилешки гнезда със спанак и сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: