Начин на приготвяне
Загрейте в тигана около 5 г масло и добавете измития спанак.
Задушете за няколко минути и свалете от котлона. Изцедете излишния сок от задушения спанак, посолете на вкус и добавете сиренето по ваш избор.
Аз приготвих спаначената плънка с пушено сирене но вие можете да използвате крема или друго сирене, което на вас ви харесва.
Разбъркайте добре и добавете ситно нарязан магданоз и копър.
Изсушете добре пилешките гърди и ги посолете. Направете дълбок разрез по дължина, докато се получи гнездо и сложете по 10 г краве масло.
Напълнете гнездата със спаначената плънка.
Картофите измийте и без да ги белите, разрежете на две половини.
Намаслете тавичката и наредете картофените половинки като венец по края, а в средата сложете пилешките гнезда. Сложете в четирите страни на тавичката по 20 г масло върху картофите (вижте в галерия). Покрийте с алуминиево фолио.
Печете в загрята на 220 °C фурна за 60 минути.
След 60 минути извадете пилешките гнезда и върху всяко сложете парче пушено сирене и върнете във фурната за още няколко минути.
Добър апетит с тези бомбастични пълнени пилешки гнезда със спанак и сирене!