Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Бързи питки от спелта със сирене

Бързи питки от спелта със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бързи питки от спелта със сирене
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
22/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"И се остана само да се насладите на тези много вкусни пълнозърнести сиренки или бързи питки от спелта със сирене"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 400 г пълнозърнесто от спелта
  • бакпулвер - 1 ч.л. смесен с брашното
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете киселото мляко и содата в купа и разбъркайте. Изчакайте да шупне и прибавете последователно към тях яйцата, олиото и солта. Отново разбъркайте.

Пресейте брашното и бакпулвера и започнете да ги добавяте на части, като бъркате.

Накрая доомесете с ръце меко, почти лепкаво тесто.

Разделете го на 10 части и оформете топчета.

Разстелете с пръсти всяко топче тесто на кръг с големина на чинийка за кафе върху набрашнена повърхност. Сложете по лъжица натрошено сирене и прегънете.

Потопете вилица в брашно и притиснете краищата, за да не се отварят при печене.

Наредете малките питки в тава, покрита с хартия за печене, и оставете да престоят 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °С.

Печете пълнозърнестите питки 20-25 минути до готовност.

И се остана само да се насладите на тези много вкусни пълнозърнести сиренки или бързи питки от спелта със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: