Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Баница с праз, гъби и сирене

Баница с праз, гъби и сирене

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Баница с праз, гъби и сирене
Снимка: TanyaGyurova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Златист загар на баница с праз, гъби и сирене ...и вече сте огладнели само от мисълта"

Необходими Продукти

  • кори за баница - половин пакет от големите.
  • гъби - 250 г
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - ок.300 г
  • риган
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и нарязвате гъбите на средно големи парченца.

Нарязвате праза на средно големи парчета, за да се усеща с плънката.

Задушавате гъбите и праза до плоуготовност, като ги овкусявате с риган и сол на вкус и оставяте да се охладят.

Разбивате две яйца и натрошавате сиренето към тях.

След като се поохладят гъбите и празът, ги добавяте към яйцата и сиренето и разбърквате добре сместа.

Взимате корите за баница и ги слагате две по две, намазвайки леко с олио и поръсвайки с плънката по цялата кора.

Навивате кората и я поставяте на кравай в средата на тава, намазана с олио.

Навивате баницата и редите корите около първата, докато свърши плънката за баницата с гъби.

Накрая намазвате леко отгоре корите с олио и слагате да се пече на ок.180 °C до златист загар на баница с праз, гъби и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: