Торта Павлова за повод

ОлиОли
Чирак
4655452
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12
"Декорирайте с малинки торта Павлова за повод, а по желание използвайте и други плодове."

Необходими Продукти

  • за основата
  • белтъци - 6 бр.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • захар - 240 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • захар - 150 г
  • маскарпоне - 500 г
  • Декорация
  • малини - 250 г или други плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на основата:

Отделете 6 белтъка и ги разбийте, добавете лимоновия сок, постепенно добавете захарта.

След като са станали на сняг, добавете нишестето и разбъркайте с шпатула.

Сложете хартия за печене в тава и оформете основата във формата на гнездо. Сложете във фурната за 90 минути на 110°C. След като е готово, оставете фурната отворена, за да изстине.

Начин на приготвяне на крема:

За крема на торта Павлова се разбива сметаната, докато се добавя постепенно захар.

Спрете и добавете маскарпонето и разбийте още докато не се получи пухкав крем.

Шприцовайте крема върху основата на Павлова.

Декорирайте с малинки торта Павлова за повод, а по желание използвайте и други плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: