Начин на приготвяне
Извадете предварително маслото на стайна температура, за да се размекне. Объркайте го със солта, яйцата и млякото. Постепенно добавете брашното и разточете меко тесто. Разделете тестото на две равни части и разточете блат.
Блатовете се пекат върху напръскана с вода хартия за печене в предварителна загрята до 210-220 градуса фурна в продължение на 25-30 минути. Когато се охладят, се поставят една върху друга и ръбовете им се заглаждат с нож.
Докато блатовете се охлаждат, можете да пристъпите към приготвянето на крема. Млякото се загрява леко, към него се добавят предварително разбитите яйца, нишестето и захарта. Сместа се вари на тих огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.
Намазваме с крем единия блат. Отгоре поставяме втория блат и нанасяме равномерен слой крем както отгоре, така и отстрани на тортата.
Декорираме с останалите при изрязването тестени трошици, плодове и ядки по избор. Обилно поръсваме с пудра захар и прибираме за 4-6 часа на студено в хладилник.