Начин на приготвяне
Яйцата разбивам със захарта с миксер - до разтопяване на захарта.
Добавям олиото, топлата вода, ванилията, ванил. захар и бъркам отново с миксера.
Тук е време да добавям по малко на части брашното, смесено с бакпулвера. Изсипвам в омазнена и набрашнена форма за кекс, като оставяме малка част от сместа в купата.
Разбърквам я с кафето/какаото и я изсипвам в средата на сместа във кексовата форма.
Накрая нарязвам на едро орехови ядки и слагам в загрята фурна.
Пека половин час на долен на 170-180°C - според фурната, моята има долен с вентилатор.
Когато се изпълни и надигна достатъчно във формата, включих на горен и долен без вентилатор.
Пекох кекса за помен, да се пукне и до суха клечка. Стана пухкав и вкусен кекс!