Бобена супа

ЕфросияЕфросияДжедай4541
09/06/2010
"Лесно като фасул? Хайде да ви видим как приготвяте тази боб чорба тогава "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 227
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за през нощта боба във вода и сол. Измийте го хубаво и го претъркайте с ръце, за да се отделят максимално много люспи.

На силен огън сложете боба да ври и междувременно нарежете лук, чушки, моркови и домати на дребни кубчета и парченца.

След като заври сложете във водата 3 супени лъжици олио, няколко стръка от мерудията, джоджен, лука, доматите, морковите и чушките и разбърквате.

При нужда намалете огъня и оставете да ври.

Вари се около час и половина до два, докато бобът е готов, като разбърквате от време на време.

Накрая добавете сол, още малко джоджен.

Сервирайте с накълцана мерудия.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
цветан русчев
цветан русчев
25.09.2013 23:27
То всичко е добре ама от къде да намеря стрък от мерудия тука в испания
0
0
RUMI
RUMI
05.01.2013 22:51
НИКОГА НЕ СЛАГАЙТЕ ДОМАТИТЕ В НАЧАЛОТО ИМА ДА ЧАКАТЕ ДА СЕ СВАРИ БОБА.
1
0