Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Вкусен и ароматен дюлев кекс

Вкусен и ароматен дюлев кекс

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
5259188338
Вкусен и ароматен дюлев кекс1 / 4
05/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вкусен и ароматен дюлев кекс е готов за сервиране всеки ден - с чаша ароматен плодов чай, разбира се"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • дюля - 1 ч.ч. настърган плод
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загряваме фурната на 180 °C и подготвяме тава от йенско стъкло, в която ще печем кекса, като я намазваме с малко масло или използваме хартия за печене.

В голяма купа с миксер разбиваме яйцата заедно със захарта, докато сместа стане плътна. Добавяме киселото мляко, олиото и ваниловия екстракт към сместа и разбъркаме добре.

В друга купа смесваме брашното, бакпулвера и содата бикарбонат. Постепенно добавяме сухите съставки към течните, разбърквайки непрекъснато, докато получим фино и гладко тесто.

Накрая добавяме настърганата дюля и смесваме добре, за да се разпредели плодът равномерно в тестото. Изсипваме в приготвената тава за кекс и изравняваме тестото.]

Печем в предварително загрятата фурна за около 45-50 минути или докато кексът стане златист.

Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади дюлевият сладкиш, преди да сервираме. По желание поръсваме кекса отгоре с пудра захар.

Готовият вкусен и ароматен дюлев кекс е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: