Начин на приготвяне
Зеленият лук и праза се почистват, измиват се и се режат на ситно. Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.
В дълбок тиган или тенджера се сгорещява олиото и в него се запържва каймата, докато стане на трохи.
След това се изважда и в съда се разтопява маслото. След това в него се запържват зеленчуците.
След като омекнат, се добавя оризът и се запържва за кратко, да стане стъклен. Каймата се връща в съда, добавят се подправките, доматите, захарта.
Всичко се разбърква добре и се доливат три чаени чаши вода. Оставя се да къкри, докато оризът поеме течността.
През това време чушките се почистват от семките, но капачетата не се режат докрая.
След като плънката за чушки е готова, чушките се пълнят и се подреждат в тава, като се затварят с капачето. Пекат се в загрята на 180 °C фурна, като първите 20 минути се пекат под фолио, а след това то се маха и се пекат до готовност.
Да ви е вкусно с моите пълнени чушки за Коледа!