Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Австралийски лимонов тарт

Австралийски лимонов тарт

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Австралийски лимонов тарт5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Нежен лимонов тарт, чийто аромат се носи из цялата кухня"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 125 г
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • коняк - 1 с.л.
  • за плънката
  • лимони - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с нарязаното на парчета студено масло и сместа се реже, докато не стане на трохи. Добавя се яйцето, захарта и конякът и се замесва тесто.

Разточва се и се слага в тавичка, намазана с мазнина. Тавата се слага във фризера за 15 минути. Тестото се пече 30 минути на 200 градуса. Тестото ще се надигне, затова след изваждането му от фурната, леко се притиска.

Смесват се настърганата кора от 2 лимона, яйцата и сокът от 4 лимона. Добавя се захарта и всичко се разбърква до разтварянето й. Добавя се сметаната.

Излива се върху тестото и се пече 35 минути на 150 градуса.

Прекрасен лимонов тарт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: