Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки гърди със сос от кисело мляко

Панирани пилешки гърди със сос от кисело мляко

Панирани пилешки гърди със сос от кисело мляко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешки гърди, поднесени с млечен сос - просто да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр. цели
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • подправки - по вкус /къри, риган.../
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • За соса
  • кисело мляко - 125 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • лук - щипка на прах
  • чесън - щипка на прах
  • риган - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гърдите и ги нарежете на дебели пържоли. Поръсете със сол и подправките. Оставете за половин час.

В една чиния разбийте яйцето, а в друга сложете галетата.

В купа добавете всички съставки за соса. Разбъркайте с тел и заделете.

Потопете пържолите първо в яйцето, а след това оваляйте в галетата.

Изпържете в тиган с мазнина до златисто. Извадете върху кухненска хартия панираното пилешко.

Сервирайте панирани пилешки гърди със сос от кисело мляко - в подходяща чиния една пържола и малко от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: