Заешка дреболия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Заешка дреболия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Не е дреболия, да приготвиш толкова вкусно мезе за бира, никак даже"

Необходими Продукти

  • заешки дреболии - 600 гр.
  • масло - 60 гр.
  • лук - 2 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • хвойна - зърна
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешката глава се разцепва, отстраняват се очите. Главата, вратът, крачетата, сърцето и дробовете се измиват и подсушават. Месото се посолява и се запържва в сгорещено масло.

Посипва се със ситно нарязан лук, поръсва се с брашно и всичко се пържи, като се бърка. Прибавят се измитите и нарязани на парчета моркови и подправките.

Постепенно се долива гореща вода и се задушава. Когато месото е готово, се прибавя 80 мл. гореща вода и чашата вино. Ястието се подправя по вкус с малко захар, черен пипер и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселин Йорданов Георгиев
Веселин Йорданов Георгиев
Отценка /добра е/.
Избрах тази отценка заради статуса /перфектно/.
В интерес на истината рецептата е супер!!!
20.10.2013 18:37