Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява до 180 °C.
Сложете един лист силиконова подложка в тавичката на фурната. Отгоре положете една кора за баница, намажете я със сметана и поръсете със около 20 г захар.
Отгоре положете още една кора, сметана, захар и трета кора също намазана със сметана и поръсена със захар.
Покрийте със още една силиконова подложка отгоре и пъхнете във фурната.
Печете 10 минути, след което извадете тавата и нарежете на правоъгълници (около 7х4 см.) Покрийте отново със силикона и печете още 3 минути.
Извадете хрупкавите подложки за нашето сладко суши и ги оставете настрана да изстиват.
Крем от Бял Шоколад:
Сложете листата от желатин да се хидратират в студена вода.
Настържете белия шоколад или го пуснете да се смели в блендер.
Разбийте яйцата със млякото и сметаната. Сложете ги на водна баня и продължавайте да бъркате около 4 минути, като поддържате температурата да е 80 градуса (измервайте с кухненски термометър).
Дръпнете от огъня, прибавете желатина, кардамона, ликьора и белия шоколад. Разбъркайте добре.
Оставете крема да изстине и го приберете за 4 часа в хладилник.
Желе от Нар и Малини:
Сложете желатина да се хидратира в студена вода.
В касеролка загрейте зрънцата от нар със водата, предварително леко пасирани или намачкани. Прибавете сладкото от малини и доведете до 80 °C, пак измерено с кухненски термометър.
Сложете желатина, хубаво разбъркайте и прецедете.
Намокрете дъното на тавичка с размери 20х25 см. Застелете със стреч фолио и сипете плодовата течност. Трябва да е с дебелина 5 мм.
Приберете в хладилник за 4 часа да стегне.
Сглобяване:
Извадете желирания крем от бял шоколад от хладилника. С две супени лъжици формирайте елипсовидни парченца и всяко от тях слагайте върху парче от хрупкавата основа.
Покрийте с тънко парченце от малиновото желе (3х7 см), имитирайки рибата тон върху класическо нигири суши.
Сервирайте на празничната трапеза.
Ефектно, красиво и много вкусно нигири суши от бял шоколад!
Източник: Cookidoo