Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свинска чорба от крачета тип шкембе

Свинска чорба от крачета тип шкембе

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Свинска чорба от крачета тип шкембе3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"По желание чорба от свински крачета се поднася със счукан чесън и оцет, подобно на шкембе чорбата."

Необходими Продукти

  • свински крачета - 4 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • прясно мляко - около 600 мл
  • масло - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • лют червен пипер - на вкус
  • чесън
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените свински крачета се слагат в тенджера под налягане с вода с черния пипер. Вари се за около 40-45 минути, след като заври водата.

След това бульонът се прецежда в друга тенджера, а месото от крачетата се отделя и нарязва.

Бульонът се слага на котлона, сипва се месото и се добавя топлото прясно мляко.

В касерола се загрява маслото и в него се запържват брашното и червения пипер.

Запръжката се разрежда с малко от бульона и се изсипва към готовата пача чорба. Накрая се овкусява със сол и лют, червен пипер.

По желание чорба от свински крачета се поднася със счукан чесън и оцет, подобно на шкембе чорбата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих чорбата и на мен ми хареса а на отворковците в коментарите им пожелавам да духат супата.
13.01.2024 19:18
4