Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свинска чорба с карфиол

Свинска чорба с карфиол

Свинска чорба с карфиол
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Свинската чорба с карфиол се получава много вкусна и лека, докато не я подкарате с няколко филийки препечен бял хляб"

Необходими Продукти

  • свинско врат - 1, 2 кг.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • карфиол - 1 глава
  • булгур - 70 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се нарязва на кубченца с желана големина. При мен имаше по-мазна част, която сложих на дъното на тенджерата, за да се стопи, и не съм използвала друга мазнина.

Пуска се котлонът и тенджерата се захлупва. Месото се задушава и отпуска течност.

През това време морковът се обелва и измива. Нарязва се на кубченца. Добавя се. Лукът се почиства и нарязва на кубчета. Също се добавя и разбърква, като тенджерата остава с капак.

Когато се задушат зеленчуците, се добавя вода като за супа.

Карфиолът се измива и нарязва на розички. Също се добавя в тенджерата. Овкусява се супата със свинско с черен пипер и сол. Добавя се булгурът. Разбърква се.

Слага се капак, като от едната страна се оставя леко надигнат. Вари се до сготвяне на свинското и булгура.

Свинската чорба с карфиол се получава много вкусна и лека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: