Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола от бут с моцарела и зелена салата

Пилешка пържола от бут с моцарела и зелена салата

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Пилешка пържола от бут с моцарела и зелена салата
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусен обяд за всички, които обичат крехко пилешко"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр. цветна
  • рукола - 1 пакет
  • домати - 1 бр.
  • лимони - 1 бр
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • моцарела - 3 резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилешките бутчета и ги осоляваме. Слагаме в тефлонов тиган 2-3 капки мазнина и го оставяме да загрее.

Ако имате електрическа скара или грил тиган, можете да ги изпечете на тях. Слагаме бутчетата с кожата да се пекат, обръщайте ги по няколко пъти.

Измиваме домата, марулята и руколата, ако ви е по-удобно ги нарежете, аз ги накъсах, а домата го нарежете, както ви е удобно.

Изцедете лимона и подправете салатата с него, сол и зехтин.

След като пържолите са готови, оставяте ги в тигана и отгоре слагате по едно резенче моцарела, изчаквате тя да се разтопи, ако не може сложете за малко в микровълнова.

Сервирайте в чиния една пържола със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: