Начин на приготвяне
Настъргваме си тиквата на едрото на рендето. Оцеждаме я добре.
Поставяме съд на котлона и добавяме олиото.
След като се загрее, поставяме тиквата.
Оставяме да се запържи за кратко и отстраняваме.
Ако корите са дебели, взимаме една кора, ако са по-тънки - 2 кори, и намазваме с олиото.
Разпределяме с настърганата тиква посредата.
Върху тиквата поръсваме с орехите.
Завиваме от едната страна, след това другата и започваме да навиваме на руло.
Това руло нарязваме на две и подреждаме в тавичка.
Поставяме в печката и печем на 180 °C, докато се получи хубав златист загар около 40-45 минути.
Изваждаме, покриваме с кърпа и оставяме да изстине сочния тиквеник.
При поднасяне поръсваме с пудра захар навит тиквеник.
Коментари