Вкусни панирани калмари

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
25/08/2014
"Хрупкави калмари всеки може да приготви, даже е задължително "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 167
  • Преглеждания за месеца431
  • Преглеждания за седмицата101
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените калмари във вряща вода. След 5 минути ги извадете и обелете кожата им.

Нарежете ги с кухненска ножица на кръгове с дебелина около 1 см. Варете ги в подсолена вода около 30 минути, докато месото им омекне напълно. Оставете ги в гевгир, за да се отцедят добре от водата.

Всеки калмар се потапя последователно в брашното, смесено с черен пипер и мащерката, след това в разбитите и посолени яйца, в галета и накрая пак в яйцата. Пържете ги в загрято олио до златисто.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Яница Николова
Супер!
0
0
Стела Емилова
Стават невероятни!
1
0