Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклавички с ядки и крема сирене

Баклавички с ядки и крема сирене

Баклавички с ядки и крема сирене
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Изваждаме от фурната, заливаме баклавичките със захарния сироп и поръсваме с още малко със смлените ядки - нека трудното чакане на 12 часа започне"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 300 г Филаделфия
  • грис - 3 ч.л. пшеничен
  • кори за баклава - 10 бр.
  • ядки - 100 г смлени или 10 с.л. според вкуса
  • масло - 100 г разтопено
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е приготвянето на захарния сироп.

Поставяме в съд захарта и водата, като варим, докато захарта се стопи.

След като се стопи, оставяме сиропа да къкри за 5-7 минути на слаб огън.

Премахваме и като изстине, прибавяме лимоновия сок.

Започваме да си приготвяме баклавичките, като разтопяваме масло.

В купа си поставяме крема сиренето и към него добавяме пшеничния грис и разбъркваме добре.

Според вашият вкус си изпичате ядките и си ги смилате.

Разопаковаме корите и намазваме съда, в който ще ги поставяме, за да печем.

Вземаме един лист кора, нагъваме листа на хармоника и го сгъваме посредата.

В долния край препокриваме двете страни на листа леко и поставяме 1 супена лъжица от ядките и 1 супена лъжица Филаделфия.

Навиваме кората отдолу нагоре плътно на руло.

Готовите баклавички поставяме върху тавата.

Намазваме обилно с разтопеното масло и поставяме в тавата във фурната и печем до зачервяване.

След като са готови, ги изваждаме от фурната, заливаме баклавичките с ядки и филаделфия със захарния сироп и поръсваме с още малко със смлените ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
10 баклавички
26.12.2023 10:11
Анонимен
Анонимен
Здравейте, имам въпрос, колко баклавички излизат от тази доза?
22.12.2023 13:44