Начин на приготвяне
Свинските вратни пържоли се измиват много добре.
Нарязват се на хапки и слагат в тава.
Заливат се с малко вода.
Пекат се 30 мин. на 200 градуса на вентилатор, като периодично се разбъркват.
Лукът се почиства, измива и нарязва на полумесеци.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета.
Киселите краставички се нарязват на кръгчета.
Лукът и морковите се запържват в олио в уог - тиган на средна степен по златист цвят на лука.
След като се запържат, се прибавя доматеното пюре и киселите краставички.
Сосът се пържи се още 5 мин. и се сваля от котлона.
Прибавя се подправката Бахарат и се разбърква много добре.
Във всяко отделно гювече се слагат запечените хапки.
Отгоре се прибавят гъбите по 3 бр. в гювече
Залива се със соса и най-отгоре се слага яйце.
Печем свинското със зеленчуци под капак 20 мин. на 200 градуса на вентилатор, фурната се изключва, оставят 10 мин. във фурната, след което се изваждат гювечетата с мариновани гъби и кисели краставички.