Нежен ябълков сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Нежен ябълков сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Ако трябва с една дума трябва да определим този сладкиш, то можем да кажам само ВКУСЕН, но независимо от вкусовите си качества този сладкиш е невероятно сочен, лек и здравословен"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • захар - 100 г
  • грис - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се пекат половин час на 180 градуса в тавичка, в която има малко вода. Претриват се през гевгир, докато са още горещи.

В пюрето се добавя захарта и сместа се кипва. Яйцата се разбиват и при непрекъснато разбъркване се добавя горещото пюре.

Грисът се запържва до кремав цвят и се добавя в пюрето. Гъстата смес се слага в тава, намазана с масло и поръсена с галета, и се пече половин час на 220 градуса.

Поръсва се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Този съм го правила и се топи в устата, много нежен на вкус наистина.
08.05.2016 09:11