Начин на приготвяне
Тортата Павлова с ягоди и боровинки е вкусна и много изискана. Подходящ десерт за всеки специален повод е.
Отделете от яйцата само белтъците. Трябва да са на стайна температура в суха и чиста купа. Разбиват се с помощта на миксер и част от захарта. Прибавя се нишестето и оцета. Накрая се добавя и останалата захар и се разбърква до гъста и лъскава смес.
Нарисувайте кръг върху хартия за печене. Внимателно с помощта на шпатула поставете готовата смес и разпределете внимателно до очертанията на кръга, като в средата малко я издълбайте като кладенче.
Печете блата за целувчената торта в предварително загрята фурна на 100-120 градуса за около 90 минути. Блата трябва да има коричка отвън и да е мек отвътре.
След като изключите фурната оставете блата за още 20 минути вътре. След това оставете да се охлади меренг блата и пригответе крема, като смесите крема сиренето с пудрата захар, разбийте на крем и прибавяйте по малко от сметаната и ванилията.
При сглобяване на тортата Павлова поставете блата върху тортена чиния. Отгоре разпределете крема с помощта на лъжица. Накрая украсете тортата с пресни ягоди и боровинки.
Тортата с плодове се сервира веднага и не се държи в хладилник. Ако се приготвя за гости, може да се изпече блата и да се направи крема предварително, а да се сглоби преди сервиране.