Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Целувчена торта»Торта Павлова с ягоди и боровинки

Торта Павлова с ягоди и боровинки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Торта Павлова с ягоди и боровинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Тортата Павлова с плодове се сервира веднага и не се държи в хладилник."

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • За крема
  • сладкарска сметана - 200 г
  • крема сирене - 100 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 2 пак. по 0.2 г
  • ягоди - 300 г с боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортата Павлова с ягоди и боровинки е вкусна и много изискана. Подходящ десерт за всеки специален повод е.

Отделете от яйцата само белтъците. Трябва да са на стайна температура в суха и чиста купа. Разбиват се с помощта на миксер и част от захарта. Прибавя се нишестето и оцета. Накрая се добавя и останалата захар и се разбърква до гъста и лъскава смес.

Нарисувайте кръг върху хартия за печене. Внимателно с помощта на шпатула поставете готовата смес и разпределете внимателно до очертанията на кръга, като в средата малко я издълбайте като кладенче.

Печете блата за целувчената торта в предварително загрята фурна на 100-120 градуса за около 90 минути. Блата трябва да има коричка отвън и да е мек отвътре.

След като изключите фурната оставете блата за още 20 минути вътре. След това оставете да се охлади меренг блата и пригответе крема, като смесите крема сиренето с пудрата захар, разбийте на крем и прибавяйте по малко от сметаната и ванилията.

При сглобяване на тортата Павлова поставете блата върху тортена чиния. Отгоре разпределете крема с помощта на лъжица. Накрая украсете тортата с пресни ягоди и боровинки.

Тортата с плодове се сервира веднага и не се държи в хладилник. Ако се приготвя за гости, може да се изпече блата и да се направи крема предварително, а да се сглоби преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: