Начин на приготвяне
Телешкият дроб се измива много добре и се почиства от ципите.
Нарязва се на много тънки парчета и се измива още веднъж много добре.
В купа се налива студена вода, в която се разтваря содата.
Нарязаният дроб се слага във водата за 30 мин.
След като е престоял във водата, дробът се изцежда в гергир и се подсушава върху домакинска хартия за 10 мин.
В дълбока купа се слага лимецовото бяло брашно.
Подсушеният дроб се изсипва в купата с брашното и се овалва много добре от всички страни.
Всяко оваляно в брашно парче се изважда върху дървена дъска.
Олиото се загрява много добре в дълбок тиган с незалепващо покритие.
Всяко парче дроб се пържи в сгорещеното олио, след което се изважда и се оставя да се отцеди от мазнината върху домакинска хартия.
Тава джигер се сервира топъл с нарязан на едро лук и апетитка с чорбаджийски чушки.
Коментари