Начин на приготвяне
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на кубчета.
Олиото се слага в дълбок тиган с незалепващо покритие и се загрява.
Прибавя се нарязаните лук и моркови и се запържват за 5 мин. на среден огън.
Оризът се измива до бистра вода и се прибавя към зеленчуците.
Запържва се за 3 мин. при продължително бъркане.
Домитите се измиват, почистват от корените и нарязват на кубчета.
След като оризът се запържи, се прибавят нарязаните домати.
Задушават се за 3 мин., след което се прибавя 25- мл. гореща вода, разбърква се много добре и се оставя на слаб огън при продължително разбъркване докато оризът поеме водата, след което се сваля от котлона.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
В плънката се прибавя нарязаният магданоз и чубрица.
Разбърква се много добре и се оставя да се охлади.
Чушките се почистват от семето, като капачетата се запазват.
Измиват се и се посоляват от вътрешната страна и се набождат на няколко места с вилица.
Всяка чушка се пълни с плънката, слага се капаче от чушката и се нарежда в тава.
Заливат се с 250 мл. топла вода.
Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор.
Получават се страхотни постни пълнени чушки, които можете да похапвате като основно ястие или като гарнитура.