Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като студеното масло се реже на кубчета, добавя се брашното, пудрата захар и солта. Добавят се жълтъците, 2 супени лъжици студена вода и всичко се смесва с помощта на миксер на бавна скорост.
Тестото се слага в тава, като се оформят стенички. Оставя се за 30 минути в хладилника. Пече се 20 минути на 220 градуса.
Приготвя се крем, като млякото се смесва с маслото и се кипва. Добавя се канелената пръчица и млякото ври няколко секунди с нея. Захарта и ванилията се смесват с жълтъците, добавя се нишестето и брашното и всичко се разбърква.
Вади се канелата и в тестото се налива на тънка струйка горещото мляко. Тестената основа се вади от фурната, залива се с крем и отгоре се нареждат малини, като се притискат навътре в крема.
Връща се във фурната и се пече още 20 минути. Вади се от фурната, охлажда се, без да се вади от тавата. Най вкусен е, ако престои една нощ в хладилника.