Заек по домашно

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Заек по домашно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
7-8
"Вкусът на домашно приготвената храна е неповторим"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1. 5 кг.
  • мазнина - 250 мл.
  • лук - 6 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 200 мл.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • чубрица
  • маслини - 150 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от 1 л. вода и 1 л. оцет., прибавя се 1 глава лук, нарязан на четири равни части, 1 морков, малко целина, един корен пащърнак, един два корена магданоз, 7-8 скилидки чесън, 2-3 дафинова листа, 7-8 зърна черен пипер, бахар, карамфил, канела и сол. Всичко заедно се вари 15 - 20 мин., прецежда се през цедка и се оставя да изстине.

След като се извади месото от марината в която е престояло около 2 часа, се измива в студена вода, нарязва се и се запържва в сгорещената мазнина, заедно със сито нарязания лук, моркова и половин глава целина, нарязани на дребни кубчета.

Когато зеленчуците омекнат, прибавя се доматеното пюре, една супена лъжица брашно, залива се с чашата вино, добавят се: дафинов лист, черен пипер, чубрица и маслини, предварително попарени в гореща вода. Разрежда се с бульон колкото да се покрие месото, и се ври на слаб огън в затворен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

наско
наско
Не зная кое не разбирате.Пригответе както е написано в дълбок съд, след това прехвърлете в гювеч и печете под капак на 180 грауса, 1 час и 40мин.Приготвям го често но без маслини.
30.10.2013 19:44
1
Покажи всички подкоментари
kkkk
kkkk
текста е написан много разбъркано.На снимката изглежда, че ястието е правено на фурна, а в текста пише, че се вари на слаб огън
19.11.2012 16:09
1
aaaa
aaaa
Доста добра рецепта, просто написаното не е мн добро... словореда някъде има двусмислици... не е ясно какво се казва в някои изр...
13.11.2012 12:29
1