Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Руски боровинков сладкиш

Руски боровинков сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски боровинков сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • боровинки - 400 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разделя на две и се разточва. Едната част се слага в тава, напръскана със студена вода. Поръсва се с нишесте.

Покрива се с боровинки, които се поръсват със захар. Покриват се с останалото тесто, краищата на двата пласта се съединяват и се защипват.

Пече се 15 минути на 180 градуса. При разрязването се внимава, тъй като в сладкиша има много боровинков сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: