Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Тостадас с пилешко и боб

Тостадас с пилешко и боб

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Тостадас с пилешко и боб1 / 2
28/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • олио - за пържене
  • тортили - 14 бр. неизпечени
  • боб - 225 г (1 ч.ч.) от буркан или сварен предварително
  • салата айсберг - 1 бр. или маруля, нарязана на ивици
  • олио - за дресинга
  • оцет - за дресинга
  • пилешко месо - 2 бр. печени пилешки гърди
  • гуакамоле - 225 г (1 ч.ч.)
  • чедър - 115 г (1 ч.ч.) едно настъргано
  • люти чушки - консервирани, почистени и нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олио в подходящ тиган и изпържете тортилите, докато станат апетитно хрупкави и леко кафяви от двете страни.

Всяка тортила се поръсва с боб, слой нарязана салата, предварително овкусена с дресинг от олио и оцет.

Върху марулята/салата Айсберг разпределете нарязаните на ивици пилешки гърди. Гарнирайте отгоре със сос Гуакамоле и най-накрая поръсете с настърганото сирене Чедър.

Всички тостадас се подреждат в голямо плато и се украсяват с люти чушки от буркан. Сервират се в отделни чинии и се хапват с ръце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: