Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Енчиладас»Енчилади с пилешко и черен боб

Енчилади с пилешко и черен боб

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189291485202
Енчилади с пилешко и черен боб
Снимка: Искра
1 / 2
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Хапвайте с наслада енчиладите с пилешко и черен боб"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 650 г
  • тортиля - 8 бр.
  • сос фахита - 430 г
  • червен лук - 1 глава
  • боб - 350 г консерва
  • чедър - 100 г сирене
  • моцарела - 100 г сирене
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • мексикански микс - 1 ч.л. подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим енчиладите, първо, нарязваме пилешкото месо на малки кубчета.

Следва да го запържим заедно с лука в сгорещеното олио.

Овкусяваме с мексиканската подправка и задушаваме, докато месото се сготви.

Следващата стъпка е да намажем всяка питка със соса Фахита.

В средата по дължина слагаме от пилешкото, черния боб, моцарелата и чедъра.

Завиваме тортилите и ги подреждаме в тавичка.

Отгоре покриваме с останалия сос и поръсваме с моцарела.

Запичаме енчилади с пилешко и черен боб за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: