Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешко с червен боб и зеленчуци

Пилешко с червен боб и зеленчуци

Пилешко с червен боб и зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Топла вечеря с пилешко и червен боб - чудна комбинация, която много ни допада"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 голяма (червена)
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • царевично брашно - за месото
  • соев сос - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • червен боб - 1 консерва (400 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на хапки и овкусете със сол, черен пипер и мащерка.

Загрява се олио в дълбок тиган, месото се овалва в царевично брашно и се запържва до златисто.

Изважда се в чиния, добавят се нарязан лук, морков и чушка на ленти.

Задушете зеленчуците докато омекнат и върнете месото в тигана.

Сипете соев сос, кетчуп и консерва отцеден червен боб, разбъркайте добре и гответе до готовност на месото.

Задушеното пиле се сервира топло за вечеря!

Пилешкото с червен боб и зеленчуци е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: