Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел в мултикукър под налягане

Крем карамел в мултикукър под налягане

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Крем карамел в мултикукър под налягане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Крем карамел в мултикукър под налягане е толкова вкусен, че е по-добре да се запасите с още 1 л мляко"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • За карамела
  • захар - 6 с.л. равни
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа си разбиваме яйцата, добавяме ванилията, захарта и с миксер или телена бъркалка, разбиваме яйчената смес до пълното разтваряне на захарта.

След това добавяме прясното мляко и разбъркваме! В загрят тиган си приготвяме карамела, като поставяме захарта.

Щом получи лек кафеникав цвят, добавяме водата и бъркаме до получавате на карамела.

В купички или съд подходящ за термична обработка си поставяме карамела, върху него сипваме яйчената смес! Покриваме с фолио, в мултикукъра сипваме една водна чаша вода и поставяме долната стойка.

Слагаме купичките с крем карамел и пускаме мултикукъра на високо налагане за 8 минути.

Щом приключи програмата, освобождаваме налягането и изваждаме крема карамела.

Оставяме да се охладят и обръщаме в чиния крем карамел в мултикукър под налягане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: