Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Майонеза от чесън по гръцки

Майонеза от чесън по гръцки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Майонеза от чесън по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.

Необходими Продукти

  • чесън - 6 скилидки
  • жълтъци - 2 бр.
  • бадеми - 120 г смлени
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • галета - 60 г
  • магданоз - 2 ч.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • зехтин - 150 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте чесъна в хаванче, прибавете жълтъците, галетата, бадемите, черния пипер, солта и бъркайте до получаване на каша.

След това започнете да прибавяте на капки зехтина. Накрая добавете лимоновия сок и магданоза.

Тази майонеза се поднася към студено месо, студена риба и студени варени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: