Начин на приготвяне
Любимите ми виненки са едни изключително вкусни и лесни сладки, които имат един единствен недостатък, свършват прекалено бързо.
Аз ги приготвям с чаша олио, но може и с мас, масло, спомени, чаша бяло вино, ползвам ароматно, плодово, щипка сода бикарбонат и брашно до гъсто тесто, но не твърдо.
Работи се лесно с него. Вземам по едно топче като орех и в средата му слагам парче локум, може плод от сладко или орех.
Локума предварително съм нарязала на малки парченца.
Подреждам топчетата локумки върху тава с хартия за печене и пека на умерена фурна 180 °C до готовност и лек загар. Не трябва да са тъмни.
Готовите любими виненки горещи овалвам в пудра захар.
Наслада за сетивата!