Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено мариновано пиле по испански

Печено мариновано пиле по испански

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Сервира се печено мариновано пиле по испански топло с гарнитура и салата според сезона."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1/2
  • За пържене
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 15 г
  • За маринатата
  • сол - 1 ч.l.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилето. Премахнете крайната част на крилата, излишната груба кожа и трътката по женание.

Разтворете пилето, като разрежете гръдната част. Обърнете го и с помощта на лъжица обърната обратно, отделете кожата от месото и гръбнака.

Настържете чесъна. Лимона нарежете на тънки резени. Маслото разделете на 3-4 парчета. На всяко парче масло сложете по малко от чесъна и напъхайте под кожата. Разпределете равномерно. Сложете и няколко парченца лимон.

Загрейте олиото с маслото в тигана и сложете пилето да се запържи, първо от вътрешната страна а после от външната. Пържете по 5 минути от двете страни.

През това време направете маринатата за печено пиле.

Сложете пилето в подходяща тавичка и го намажете обилно с маринатата от двете страни, като, първо, мажете от вътрешната страна. Отгоре сложете останалите резени лимон.

Налейте в тавата мазнината от тигана.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята на 220 °C фурна за 50 минути. След това отстранете фолиото и печете още 15 минути.

Печеното мариновано пиле по испански е готово.

Сервира се мариновано пиле топло с гарнитура и салата според сезона.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: