Начин на приготвяне
Разтопете маста заедно със зехтина и охладете до 37-40 градуса.
Разтворете маята с щипка захар във леко топлата вода (37 градуса).
Смесете течностите и сипете сухите съставки - брашно и сол. Омесете гладко тесто и го разстелете на тънко с пръсти в намазнена тавичка. Ако ви е трудно с ръце, може да разточите с точилка.
Оставете да почине около 20-30 минути като пред това време си подготвите зеленчуците.
Обелете лука, почистете чушките, отцедете гъбите от маринатата и ги подсушете. Ако са цели ги нарежете на филийки.
Накълцайте лука и чушките на средно големи парчета и объркайте със червения пипер, солта и зехтина.
Покрийте тестото със зеленчуковата смес и печете около 20 минути на 200 градуса. Аз поръсих със малко сиренце, но то не присъства в оригиналната рецепта.
Сервирайте тънката зеленчукова пита топла или изстинала.
Добър апетит!