Начин на приготвяне
В тава за паея затоплете зехтина. Сложете лука, който сте нарязали на дребно, гъбите, чушката, моркова.
Обелете и изчистете артишока. Сложете го и него в тавата. Запържете добре.
Добавете граха и изчакайте няколко минути. Рендосайте домата и чесъна. Запържете ги и тях вътре.
Налейте бялото вино и изчакате да изври алкохолът. Налейте вода или бульон и сварете зеленчуците. Ако водата изври, налейте още.
Преценете количеството вода, колко е и дали ще стигне за фидето. Сложете подправките. Добавете куркумата, а след това и фидето.
Изчакайте до напълното извиране на водата и неговото сваряване. Може да поднесете ястието с лъжица чеснова майонеза.
Испанското фиде със зеленчуци (Fideuà de verduras) е готово.