Начин на приготвяне
Пилешките дробчета срежете на две, измийте и ги оставете да се отцедят в гевгир за известно време. Загрейте 5-6 лъжици олио и пуснете дробчетата в тигана да се запържат.
За да не пръскат, по-добре е тигана веднага да се покрие с дебела хартия, вместо капак, като се остави малко открехнат. Обърнете дробчетата да се изпържат от двете страни за кратко.
Пуснете при тях нарязани една червена и една зелена чушка, моркова, нарязан на кубчета, една шепа кръгчета праз лук, нарязани скилидки чесън и разбъркайте.
Поръсете със сол, черен пипер, малко чубрица, червен пипер и добавете една кафена чаша домати от консерва.
Оставете да клокне за кратко, разбъркайте и ето, че е вече готово. Малко зелено от перца пресен лук, като че ли могат да придадат малко повече контраст в цвета на чинията.
Ако обичаш дробчета, опитай непременно и рецептите ни за дробчета с лук или нашия домашен пастет от дробчета.
Коментари
10 от 10