Начин на приготвяне
Не оставяйте без топла супа в зимните вечери! Ето как да я приготвите:
Свинското месо се нарязва на парчета и се запържва в олиото направо в тенджерата за готвене. Когато омекне, се добавя нарязаният на ситно лук и леко се задушава.
Добавят се през няколко минути и останалите зеленчуци - нарязани на кубчета моркови, наситнените зелени чушки, скълцаните стъбла целина, нарязаните на кубчета картофи и скилидките чесън.
Налива се горещият зеленчуков бульон и се добавя маслото.
Когато картофите омекнат, се слагат грахът и зеленият фасул. Оставя се да поври на среден огън до готовност на всички продукти.
Накрая се слагат нарязаните на кубчета обелени домати и се поръсва със сол и черен пипер на вкус.
Оставя се да поври още няколко минути, като накрая се налива размитото в малко студена вода брашно.
По желание може да добавите и няколко щипки едро смлян лют пипер за повече пикантност. След още няколко минути уникалната свинска супа е готова.
Готовата полезна супа се поръсва с накълцан магданоз и се сервира топла.
Добър апетит!
Коментари