Начин на приготвяне
За тестото на крекерите може да използвате каквито маслини пожелаете, важното е да ги обезкостите, преди да ги накълцате на дребни парченца.
В купа за замесване на тестото сложете надребнените маслини, зехтина, солта и подправките.
В зависимост от маслините, които ползвате, преценете внимателно количеството на солта. Подправките са по ваш избор - аз слагам черен пипер, кимион и риган - ако някоя не ви допада, просто не я слагайте.
Прибавете 100 мл вода и добавете лимецовото брашно. Разбъркайте с лъжица. Трябва да се получи леко лепкаво тесто. Ако има нужда от още брашно, прибавете и останалите 20 г.
С точилката разточете тестото на тънко върху два листа хартия за печене. Отстранете хартията отгоре, поръсете със черен сусам (може и без или с прясно смляна едра сол например).
Нарежете гризинките на квадратчета и преместете в тавата, както са на хартията.
Печете диетичните соленки в предварително загрята на 180 °C фурна на вентилатор за 20 - 25 минути.