Начин на приготвяне
Пържен ориз с чеснова пържола може да се приготви в тиган или уок. Пърженият ориз е най-вкусен, ако го сготвите навреме и го оставите да изстине напълно.
Изсипете ориза в тенджера. Покрийте леко с вода или по правило - един пръст вода над количеството ориз. Добавете щипка сол. Поставете капака.
Оставете да заври за кратко. Оставете ориза да кисне на ниска степен за 20 минути.
Разстелете в чиния и оставете да изстине.
Нарежете свински пържоли от бут на ивици и ги сложете в купа. Аз ги изпържих цели и после ги нарязах - и двата начина работят добре!
Смесете соевия сос.Нарежете чесъна на ситно. Почистете чушката чили от семките и нарежете на фини кръгчета.
Загрейте масло. Пържолите се запържват силно. Аз реших да ги запържа цели и преди сервиране да ги нарежа на ивици. В същата мазнина с месото /или без/ добавете ориза.
Добавете микс замразени грах и моркови. Запържват се за кратко.
Намалете леко температурата. Смесете чесъна и чилито. Подправете пържения ориз с китайски микс 5 подправки на прах.
Сервирайте и се насладете на пържен ориз с чеснови пържоли !