Начин на приготвяне
Леко начукайте свинските пържоли и ако са много големи, ги разрежете на 2-3 части. Добре ги овкусете със сол и черен пипер и ги залейте със соевия сос. Покрийте съда и сложете месото да се овкуси за 30 минути в хладилник.
След това загрейте мазнина в тиган, оваляйте пържолите в брашно и запържете месото до хубаво зачервяване от всички страни. Подредете запърженото месо в тава. В същата мазнина сложете да се запържат накълцаните ситно лук, моркови и чушки.
Щом се запържат, добавете ориза и разбъркайте с него, докато и той се запържи. Долейте виното, изчакайте алкохолът да се изпари и долейте 1 ч.ч. топла вода. Бъркайте на няколко пъти и изчакайте оризът да поеме течността.
Овкусете с подправки и сипете в тавата при пържолите. Долейте още около 3 ч.ч. гореща вода и сложете ястието да се изпече в умерено загряна фурна, докато оризът поеме течността.
Поднесете свинските пържоли с ориз на фурна с малко накълцан пресен лук или магданоз и с резени домат за гарнитура.