Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свински пържоли с ориз на фурна

Свински пържоли с ориз на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свински пържоли с ориз на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сочно и вкусно ястие, което се приготвя лесно, а и се изяжда лесно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 свински пържоли без кост
  • чушки - 1 - 2 броя, червена и жълта
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 150 мл
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол - на вкус
  • соев сос - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 3 и 1/2 ч.ч. топла
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте свинските пържоли и ако са много големи, ги разрежете на 2-3 части. Добре ги овкусете със сол и черен пипер и ги залейте със соевия сос. Покрийте съда и сложете месото да се овкуси за 30 минути в хладилник.

След това загрейте мазнина в тиган, оваляйте пържолите в брашно и запържете месото до хубаво зачервяване от всички страни. Подредете запърженото месо в тава. В същата мазнина сложете да се запържат накълцаните ситно лук, моркови и чушки.

Щом се запържат, добавете ориза и разбъркайте с него, докато и той се запържи. Долейте виното, изчакайте алкохолът да се изпари и долейте 1 ч.ч. топла вода. Бъркайте на няколко пъти и изчакайте оризът да поеме течността.

Овкусете с подправки и сипете в тавата при пържолите. Долейте още около 3 ч.ч. гореща вода и сложете ястието да се изпече в умерено загряна фурна, докато оризът поеме течността.

Поднесете свинските пържоли с ориз на фурна с малко накълцан пресен лук или магданоз и с резени домат за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: