Начин на приготвяне
Подгответе маринатата за месото. Сложете в дълбока купа виното, нарязания на дребно лук, зърната бахар и подправките.
Начукайте месото под фолио, така че да ги изтъните малко. Сложете месото в купата със маринатата и покрийте с домакинско фолио. Оставете месото в хладилник да се маринова за 6 часа, като периодично го обръщате.
Преди печене извадете месото и оставете на стайна температура за 30 минути. Загрейте грил тиган или скарата, отцедете всяка пържола и изпечете до готовност от двете страни.
Готовите пържоли поставете в тенджера и захлупете, за да се задушат. Направете ориза, като в тенджера сложите 2 ч.ч. вода, поставете на котлона и кипнете. Измийте ориза под течаща вода и отцедете.
Във врящата вода сложете ориза, зехтина, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и захлупете. Не го пипайте, не го бъркайте. Оставете го на средна температура за 10 минути, след което изключете котлона и оставете за няколко минути.
Махнете тенджерата от котлона и оставете ориза без да отваряте капака и без да го бъркате още 15 минути. След това вече отворете и разбъркайте, оризът трябва да е напълно сготвен с цели пухкави зърна. Поднесете месото с ориза.