Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Пържен ориз с чеснови пържоли

Пържен ориз с чеснови пържоли

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пържен ориз с чеснови пържоли
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Пържен ориз с чеснови пържоли е разкош за събота вечер"

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г
  • вода - 15 л
  • свински пържоли от бут - 250 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • замразени зеленчуци - 300 г микс микс моркови и грах
  • чесън - 6 бр. скилидки
  • соево олио - 2 с.л.
  • чили - 1 или 2 на вкус
  • китайски подправки - на вкус микс 5
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържен ориз с чеснова пържола може да се приготви в тиган или уок. Пърженият ориз е най-вкусен, ако го сготвите навреме и го оставите да изстине напълно.

Изсипете ориза в тенджера. Покрийте леко с вода или по правило - един пръст вода над количеството ориз. Добавете щипка сол. Поставете капака.

Оставете да заври за кратко. Оставете ориза да кисне на ниска степен за 20 минути.

Разстелете в чиния и оставете да изстине.

Нарежете свински пържоли от бут на ивици и ги сложете в купа. Аз ги изпържих цели и после ги нарязах - и двата начина работят добре!

Смесете соевия сос.Нарежете чесъна на ситно. Почистете чушката чили от семките и нарежете на фини кръгчета.

Загрейте масло. Пържолите се запържват силно. Аз реших да ги запържа цели и преди сервиране да ги нарежа на ивици. В същата мазнина с месото /или без/ добавете ориза.

Добавете микс замразени грах и моркови. Запържват се за кратко.

Намалете леко температурата. Смесете чесъна и чилито. Подправете пържения ориз с китайски микс 5 подправки на прах.

Сервирайте и се насладете на пържен ориз с чеснови пържоли !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: