Начин на приготвяне
Настъргваме ябълките на едро ренде. В купа разбиваме яйцата и добавяме меда с миксер на умерена степен.
След като се получи пухкав крем, прибавяме олиото и настърганите ябълки.
Пшеничното брашно, бадемовото брашно, ванилията и бакпулверът се разбъркват и внимателно се прибавят към тестото.
Намазваме и набрашняваме тавичката за печене. Изсипваме тестото и заглаждаме на равномерен слой.
От течното краве масло кафявата захар и бадемовото брашно разбъркваме каша до получаване на трохи.
Прибавяме и брашно и с пръсти претриваме до получаване на трохи.
Поръсваме сладкиша с ябълки и поставяме във фурна, да се пече за 30 минути на 180 °C.
След изстиване нарязваме на квадрати сочен ябълков сладкиш.