Начин на приготвяне
Първо, сваряваме лингуините. Оставяме я да се отцежда, като сме я объркали с олио и сол.
Попарваме спанака в гореща вода, отделяме половин чашка от получения бульон и смесваме с още толкова от водата от готовата паста.
В загрят тиган запържваме доматите и ги посоляваме, добавяме скаридите /тях не ги соля, понеже са си доста солени/.
Когато са почти готови, слагаме и спанака, и чесъна. Оставяме за малко под похлупак и махаме от огъня. След това нарязваме скаридите на по-ситно.
В касерола загряваме малко олио и слагаме брашното. Бъркаме с телена бъркалка, като постепенно добавяме мляко.
След това при неспиращо бъркане добавяме от бульона, като преценяваме колко. Трябва да стане с консистенция на сос. Когато е готов, махаме от котлона и добавяме 2 жълтъка и 50 г пармезан.
Бъркаме, може да върнем за малко на котлона, като внимаваме да не е много силен и да не пресечем яйцето.
В тенджера изсипваме скаридите, соса и накрая пастата. Омесваме добре. Добавяме и последния жълтък и пак бъркаме. Той се сготвя от топлината и добавя пухкавост на пастата.
Разсипваме лингуини със спанак, скариди и сос бешамел в чинии и поръсваме обилно с пармезан. По желание може да се сложат и парченца нарязана сьомга отгоре.