Начин на приготвяне
За този разкошен маслен сладкиш обелете много добре мандарините и отстранете семките.
Смелете ги в блендер и изсипете в тенджера, добавете нишесте и 100 г захар.
Сложете тенджерата на котлон и гответе, като разбърквате, докато се сгъсти.
Охладете напълно.
В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и щипка сол.
Добавете нарязаното на кубчета масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.
Прибавете яйцето и пак разтрийте.
Сипете половината трохи във формата с диаметър 20-22 см, покрита с хартия за печене.
След това сместа от мандарини и отгоре останалите трохи.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята на 180°С фурна за около 40 минути.
Оставете маслен сладкиш с много мандарини да се охлади напълно, преди да го извадите от формата.